Destinationen har stängt för säsongen. Strax innan säsongen startar igen kommer sidan att uppdateras med information om utflykter, träfftider m.m.

Mat och dryck

Det är billigt att äta gott i Thailand, och variationen är enorm. På de mest populära resmålen, som t.ex. Patong kan prisnivåerna ligga högre, men jämfört med Sverige är det ändå alltid mycket billigt.

Det thailändska köket, i varje fall utmed landets kust, baserar sig till stor del på färskvaror med ris eller nudlar som ständigt närvarande bas. En bra egenskap i det thailändska köket är att alla rätter alltid är färsklagade och maten aldrig serveras från ett massproducerande kök. De flesta menyer verkar hisnande långa vid första anblicken, men man upptäcker snart att det enbart rör sig om varianter på få teman.

Man ska vara uppmärksam på att det thailändska köket innehåller mycket kryddor samt att dem lokala har växt upp med att äta stark mat. När du beställer stark mat i Thailand är det bra att tänka på att maten då är starkare än vad du kanske är van vid. Vi rekommenderar därför att du beställer turist stark mat om du inte är van vid kryddor och chilli i maten - du kan beställa det som dem lokala kallar för "farang spicy".

Nyttiga termer
På de allra flesta restauranger är menyn på engelska, men det kan ändå vara roligt att känna igen några mat termer. Stavningen kan variera något, då thai inte använder sig av det västerländska alfabetet utan översätter ljuden till bokstäver.

Biff - Woa
Fisk - Pla
Fläsk - Muu
Kyckling - Gai
Ris - Kao
Nudlar - Guay tiaw
Räkor - Gung
Vatten - Nam