Destinationen har stängt för säsongen. Strax innan säsongen startar igen kommer sidan att uppdateras med information om utflykter, träfftider m.m.

Det thailändska köket

Här nedan ger vi dig en kort överblick över Thailands mest populära rätter.

Pad Thai:
Den kan sammanliknas med en wok-rätt. Den består av nudlar och steka grönsaker. Den serveras med ett urval av kyckling, räkor, kött eller tofu utifrån vad du önskar. Oftast serveras rätten med cashewnötter. Pad Thai anses för många att vara Thailands nationalrätt.

Fried Rice:
Denna rätt består av stekt ris, som också kan sammanliknas med en wok-rätt. Den finns i flera variationer med skaldjur, kyckling samt vegetarisk. Men kan även beställa med ett stekt ägg ovanpå. Detta är en av dem säkraste rätterna att beställa, om du har en känslig mage och inte är van vid stark mat.

Curry rätter:
Ett stort huvudtema för mat i Thailand är dess många curry rätter. Det finnas många olika variationer av dessa med allt ifrån såser och soppor till stekta grönsaker blandad med curry. En traditionell curry rätt i Thailand består av ris och små skålar med olika currypasta med kyckling, räkor eller soppa vid sidan av. Då blandar dem ingredienserna som dem önskar.

Därutöver finns det mängder av soppor och såser med olika styrkor av curry, som serveras med ris. I de thailändska sopporna blandas såsen oftast med kokosmjölk för ge en sötare smak.

I Thailand igenkänns Currypasta oftast som en "krämig" kryddblandning. Den thailändska currypastan innehåller alltid friska delar av chili, samt ingredienser som lök, citrongräs och ingefära. Färgen på den chilin som används bestämmer färgen på den thailändska currypastan. Currypastan finns i olika kryddgrader:

Grön Curry - den mildaste. Till dig som önskar en smula styrka i maten.
Gul Curry - Den känner vi till hemifrån som en mild och justerbar curry, men här i Thailand är den gula currypastan starkare och kategoriseras som ”medium" stark.
Röd Curry - den starkaste currypastan, som oftast användas i rätten Phanang eller Massaman Curry.

Sallader:
Detta ligger som regel långt ifrån våra gröna sallader i Sverige. Oftast innehåller de kyckling, räkor, bläckfisk och liknande.
Ett litet tips: Thailändska sallader är starka. Här kan kocken verkligen visa sin begeistring för chili och en sallad kan vara täckt med hackade och röda eller gröna chilifrukter. Start försiktigt och beställ en skål med ris bredvid.