Destinationen har stängt för säsongen. Strax innan säsongen startar igen kommer sidan att uppdateras med information om utflykter, träfftider m.m.

Sol och bad

Visst är det skönt att bara ligga på stranden och njuta av solen och havet och få efterlängtad lugn och ro. Men det är också inspirerande och uppiggande att emellanåt ta sig för något annat.

Vid vissa stränder kan det vid lågvatten vara svårt att bada på grund av korallreven. Ta gärna med badskor. Det skiljer ungefär sex timmar mellan hög- och lågvatten. Detta förskjuts med omkring en timme per dygn, och nivåskillnaden ligger på 1-3 meter. Använd alltid hög solskyddsfaktor då solen är mycket stark och glöm inte att dricka mycket vatten! Under lågsäsong (maj-okt) förekommer höga vågor och starka undervattensströmmar på utsidan av Phuket. Där det finns badvakter och flagg system hissas ofta den röda flaggan, som betyder att man inte ska bada.

Tänka gärna på att inte alla stränder erbjuder restauranger, solstolar eller andra faciliteter. I Maj 2014 tok Thailands militär över makten och sedan dess har det varit olagligt att ha butiker, restauranger, barer och likande 10 meter från vattnet. Detta för att få större kontroll över sälj och handel i Thailand, och även se till att alla som säljer har tillåtelse och licens till att göra det. På vissa stränder finns detta endast på utvalda platser, detta för att det just är dem som har fått tillåtelse att sälja.

Om du önskar att hyra vatten scooter, ta på parasailing eller liknande är detta på eget ansvar då vi inte rekommendera detta. Var gärna uppmärksam på att säkerhet och försäkringar inte är samma standard som hemma.