Praktiskt information om utflykter

Anmälan
Anmälan och betalning görs hos din Ving värd på träfftiderna på hotellet eller via vår servicetelefon. Anmälan är inte bekräftad förrän betalning har gjorts. Anmälan för dagsturer måste ske senast kl. 12.00 dagen före utflykten och för kvällsturer senast kl. 12.00 samma dag. Du kan alltid ringa till vår servicetelefon för att se om det finns några lediga platser kvar.

Pris
Barn under 2 år följer med gratis, men har inget eget säte i bussen. Barn mellan 2-11 år betalar ofta halva priset- Du hittar mer information om detta i utflyktsprogrammet, samt vad som ingår i priset.

Betalning
På resmålet rekommenderar vi att du betalar dina utflykter med kort (Visa eller Mastercard) men det går också att betala kontant i Thai Bath. För tillfället tar vi enbart emot kontant betalning.
Betalning görs samtidigt som anmälningen. 

Tidig avresa
Om utflykten börjar innan hotellets frukostservering öppnar rekommendera vi att du pratar med hotellet och kollar om du kan få ett frukostpaket. Ibland kan dem även öppna frukosten tidigare. Detta måste göras senast kvällen innan i receptionen.

Upphämtning/mötesplats
På vissa utflykter är upphämtningen på en gemensam mötesplats, där du tar dig på egen hand. Oftast hämtar utflyktsbussen dig på ditt eget hotell. Information om tid och upphämtningsplats får du på biljetten, när köpet är bekräftad.

Transport
Alla bussar och båtar som vi använder på våra utflykter är försäkrade. Alla båtar har flytvästar tillgängliga för vuxna och barn. Om du resar med barn under 2 år rekommendera vi att du har med egen flytväst. Om du inte har detta så kontakta oss för hjälp innan utflykten. För allas trevnad är alla busser rökfria. Vi kan inte garantera att bussarna håller toalett paus.

Färdledning
På alla utflykter har vi en auktoriserat engelsktalande lokalguide och på vissa utflykter har vi även en skandinavisk talande guide. Läs mer om detta under utflyktsprogrammet. 

Bra att ta med
Vi följer de lokala restriktionerna och därför är det krav på att ta med pass och vaccinationsbevis på alla utflykter.
En flaska vatten är alltid bra att ha med sig på längre utflykter. Kan även vara bra att ha med sig en extra tröja till bussresan då luftkonditioneringen på bussen ibland kan vara kall. Kom ihåg bra skor och klädsel anpassad till utflykten. Om du besöker ett tempel eller andra religiösa byggnader måste du täcka knä och axlar. Ta gärna med våtservetter och/eller handdesinfektionsmedel. 

Dricks
Om du vill ge dricks till chauffören och till den auktoriserade lokalguiden rekommendera vi att man ger ca 40-50 Thai Bath om man är 2 personer.

Avbokning
Avbokning måste ske senast 24 timmar innan utflyktens start om du önskar återbetalning för din utflykt. Vid avbokningen efter 24 timmar måste läkarintyg uppvisas.  Vid avbokning pga. sjukdom återbetalas endast den personen som har varit sjuk och som står på läkarintyget. Om ni är flera personer rekommendera vi att dem andra åker med på turen ändå.

Inställd utflykt
För att utflykterna ska genomföras krävs det oftast ett minimiantal deltagare. Vi förbehåller oss rätten att flytta eller ställa in utflykten om t.ex. väderförhållanden gör att den inte kan genomföras. Skulle en utflykt behöva ställas in av någon anledning, meddelar vi givetvis detta så fort som möjligt. Om utflykten ställas in återbetalar vi alltid pengarna på samma sätt som ni betalade.