Destinationen har stängt för säsongen. Strax innan säsongen startar igen kommer sidan att uppdateras med information om utflykter, träfftider m.m.

Resa med barn

Det är många som tar med sig barnen, även spädbarn, till Thailand. Det enda som kan vara lite besvärligt är den förhållandevis långa flygturen och eventuell jetlag. Men det brukar vara glömt efter någon dag eller två. Förboka gärna transfer till hotellet från flygplatsen, så det är ordnat när ni landar. 

Väl på plats är det inga problem, de flesta stränderna är barnvänliga (läs mer under "Stränder"). Vad gäller maten så finns både kyckling och pommes frites för barn som inte har så äventyrlig gom, andra kan pröva fried rice eller banana pancake. Köp alltid vatten på flaska.

På stranden
Solen är mycket stark i Thailand, dessutom vistas man ofta nära vatten, vilket innebär att solen tar ännu mer då vattnet reflekterar strålarna. Därför är det viktigt att skydda sig mot solen, även om det kan tyckas märkligt att man rest så långt för att få lite sol, och det första man gör är att skydda sig mot den. Ta med rejält med solskydd hemifrån, eller köp det på taxfree, det är ganska dyrt i Thailand. Vi rekommendera alla barn att använda solskyddfaktor 50 eller 50+. För vuxna rekommendera vi att ni börjar med faktor 50 eller 40 och sedan kan ni jobba er ned på faktor 30. Oroa dig inte, du kommer att bli brun ändå. Tänk extra mycket på barnen. De ska ha hatt, rejält med solkräm och gärna en t-shirt när de är i solen även om det är molnigt. 

Restauranger
Barn är både välkomna och omtyckta överallt i Thailand. Men man gör sällan speciella arrangemang för dem på restaurangerna. Menyerna innehåller i regel sådant som också små barn kan äta: omelett, chicken sandwich, frukttallrik eller banana fritters. Däremot har restauranger sällant skötbord och liknande.

Barnmat och blöjor 
Barnmat och blöjor finns att köpa på välsorterade apotek, i vissa större mataffärer samt på vissa, större hotell.

Prisexempel
Blöjor (Pampers 40 st): ca 250-300 baht. 
1,5 l vatten: 20-30 baht. 
Cola 1 liter: 30 baht. 
Barnmat: 50-80 baht/burk.